DISC ANALYSES

Zonder de kennis van DISC was ik nu niet getrouwd: mijn partner en ik begrepen elkaar vaak verkeerd met de nodige ruzies en zelfs een relatiebreuk tot gevolg. Tijdens deze breuk (2005) ontdekten we DISC. Hierdoor leerden we onszelf én elkaar beter kennen. We ontdekten op welke vlakken we elkaars tegenpolen waren. Waar dat aanvankelijk onze zwakte was, werd dat nu juist onze kracht. We kwamen weer bij elkaar en hebben sindsdien amper ruzie.

Caroline Schenk-Kwint

Wat is DISC?

DISC is een toonaangevende persoonlijke gedragstool, dat sinds de introductie in 1928 wereldwijd door miljoenen mensen wordt gebruikt ter verbetering van persoonlijke efficiëntie, samenwerking en communicatie.

Er zijn vier hoofdstijlen waar elk persoon zijn eigen unieke mix van heeft. Jouw persoonlijke DISC analyse wordt inzichtelijk middels een online vragenlijst.

Misschien heb je  wel eens gehoord over kleuren (rood, geel, groen, blauw). Deze worden – net als de letters DISC – gebruikt om verschillende stijlen aan te duiden. In haar boeken gebruikt Caroline vogels in plaats van kleuren of letters. Niet alleen handig als je de DISC-methodiek gebruikt in je gezinsleven, ook volwassenen onthouden informatie tot 65% beter als afbeeldingen worden gebruikt.

DISC kwadrant

Wat levert DISC op?

DISC verhoogt jouw kwaliteit van leven. Zowel zakelijk als privé.

N

Je kent je eigen krachten en valkuilen (beter) en vergroot je zelfvertrouwen.

N

Je verbetert je communicatie met anderen, waardoor er minder conflicten zijn en teams werken plezieriger en effectiever samen.

N

Je behaalt sneller je doelen.

DISC-trainingen en workshops 

Ook zonder officiële rapportage is DISC heel waardevol. Aan de hand van de DISC-methodiek geven we trainingen en workshops. Veelal maatwerk, omdat elke vraag, elke groep en elk beschikbaar budget anders is.
denk bijvoorbeeld aan:

$

leraren die effectievere oudergesprekken willen voeren

$

teams die beter willen samenwerken

$

leidinggevenden die hun managementvaardigheden willen vergroten

$

studenten die zich willen bekwamen in stakeholdermangement

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Opvoeden hadden we er maar een gebruiksaanwijzing bij gekregen

Klanten over DISC

Een fijner gezinsleven door DISC?

Terwijl DISC in het bedrijfsleven veelvuldig wordt toegepast, verbaasde Caroline zich erover dat de doorvertaling naar het gezinsleven amper werd gemaakt. Terwijl het daar mogelijk nog effectiever is.

Daarom schreef ze het boek ‘Opvoeden, hadden we er maar een gebruiksaanwijzing bij gekregen’.
In het boek zijn meerdere tests opgenomen om zowel de voorkeursstijl van de ouder als van kinderen te bepalen. Bovendien ontvang je veel tips die je gelijk kan toepassen om de sfeer in huis te verbeteren.

Opvoeden hadden we er maar een gebruiksaanwijzing bij gekregen

Pin It on Pinterest