<script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->var readingBar = document.getElementById("ds-reading-bar");<!-- [et_pb_line_break_holder] -->addEventListener("scroll", function (event) {<!-- [et_pb_line_break_holder] --> var total = document.body.scrollHeight - window.innerHeight;<!-- [et_pb_line_break_holder] --> console.log(total);<!-- [et_pb_line_break_holder] --> console.log(scrollY);<!-- [et_pb_line_break_holder] --> var percent = (window.scrollY / total) * 105;<!-- [et_pb_line_break_holder] --> if (percent > 4) readingBar.style.width = percent + "%";<!-- [et_pb_line_break_holder] --> if (percent == 100) readingBar.className = "finished";<!-- [et_pb_line_break_holder] --> else readingBar.className = "";<!-- [et_pb_line_break_holder] -->});<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script>

#27 Meer rust, focus en energie in je leven met bestseller auteur Wouter de Jong

dec 12, 2019

In deze podcast

Wouter de Jong

auteur, spreker en trainer

www.wouterdejong.nl

dochter Ava

Je ontdekt

  • Hoe je met simpele aanpassingen in je woordgebruik snel meer focus en rust krijgt (kun je gelijk doen!).
  • Hoe één simpele vraag je leven gelukkiger maakt (en welke vraag dat is uiteraard). 
  • Hoe je de balans tussen inspanning en ontspanning vindt.
  • Hoe je jezelf motiveert als het tegen zit.

#27 Meer rust, focus en energie in je leven met bestseller auteur Wouter de Jong

Na een studie tot jurist en diverse acteerwerkzaamheden besloot Wouter de Jong dat hij een andere kant op wilde. Hij volgde diverse opleidingen, waaronder die tot mindfulness- en compassietrainer, en werd een veelgevraagd trainer en spreker.

In zijn eerste boek ‘Mindgym, sportschool voor je geest’ beschrijft Wouter een stappenplan van 12 weken om je brein in optimale conditie te krijgen. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.: minder piekeren, meer gedaan krijgen in minder tijd, positieve emoties langer vasthouden en de edele kunst van het falen.
Allemaal onderwerpen waarvan ik zeker weet dat die de werkende ouder aanspreken.

Onlangs lanceerde Wouter de kinderboekenvariant van Mindgym; ‘Superkrachten voor je hoofd; Mindgym voor Kids’. Als ouder wil je natuurlijk het goede voorbeeld geven, maar is het ‘alleen maar goed willen doen’ wel het juiste voorbeeld? Leren we onze kinderen wel op de juiste manier omgaan met hun emoties, hoe om te gaan met tegenslagen en falen?

In dit interview bespreken we deze onderwerpen en praten we over hoe Wouter dit in de praktijk ervaart en toepast; Wouter is namelijk ook vader van een dochter van 4, Ava, en vertelt

‘Ik heb de neiging om te hard te werken en te weinig tijd te nemen voor ontspanning.’

Hij deelt hoe hij die balans behoudt. Veel luisterplezier!

Pin It on Pinterest