<script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->var readingBar = document.getElementById("ds-reading-bar");<!-- [et_pb_line_break_holder] -->addEventListener("scroll", function (event) {<!-- [et_pb_line_break_holder] --> var total = document.body.scrollHeight - window.innerHeight;<!-- [et_pb_line_break_holder] --> console.log(total);<!-- [et_pb_line_break_holder] --> console.log(scrollY);<!-- [et_pb_line_break_holder] --> var percent = (window.scrollY / total) * 105;<!-- [et_pb_line_break_holder] --> if (percent > 4) readingBar.style.width = percent + "%";<!-- [et_pb_line_break_holder] --> if (percent == 100) readingBar.className = "finished";<!-- [et_pb_line_break_holder] --> else readingBar.className = "";<!-- [et_pb_line_break_holder] -->});<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script>

#07 Vermist met een zoon van 10 maanden met beroepsavonturier Wilco van Rooijen en zijn vrouw Heleen Eshuis

dec 28, 2018

In deze podcast

Wilco van Rooijen en Heleen Eshuis

Beroepsavonturier en natuureducator

Team Wilco van Rooijen en In 't Wild

1 kind

Je ontdekt

  • DE vraag die jezelf elke dag zou moeten stellen voor een gelukkig leven. 
  • Waarom Wilco en Heleen ‘slechts’ 1 kind hebben. 
  • Waarom Wilco, ondanks dat hij voor expedities maandenlang van huis is, vindt dat hij meer tijd heeft met zijn zoon dan de gemiddelde ouder. 
  • Hoe zijn vrouw Heleen omgaat met de onzekerheid en invulling geeft aan haar eigen passies en dromen. 

#07 Vermist met een zoon van 10 maanden met beroepsavonturier Wilco van Rooijen en zijn vrouw Heleen Eshuis

Beroepsavonturier Wilco van Rooijen is de enige Nederlander die op eigen kracht en zonder extra zuurstof de zeven hoogste toppen op elk continent heeft bereikt.

Dit is echter niet zonder risico.

In 2008 raakte hij betrokken bij een van de grootste klimdrama’s uit de geschiedenis. Terwijl zijn vrouw, Heleen Eshuis, met hun 10 maanden oude zoontje thuis zat, was Wilco maar liefst drie dagen vermist. Wilco verloor zijn tenen maar overleefde het, 11 andere klimmers niet. Maar dit ongeval én zijn zoon weerhouden hem er niet van om te blijven klimmen. In het voorjaar van 2018 vertrok hij nog naar Nepal om de op 2 na hoogste berg ter wereld te beklimmen.

Ik ben heel erg benieuwd wat hem beweegt én ook hoe het voor zijn vrouw is om thuis achter te blijven met een kind. Daarom heb ik voor het eerst een dubbelinterview. Want hoe doet Heleen dit nou? Hoe gaat ze met de onzekerheden om en hoe zorgt ze dat er voldoende ruimte blijft om invulling te geven aan haar eigen missie? Zij wil middels haar eigen ontwerp- en trainingsbureau In Het Wild kinderen meer in contact met de natuur brengen.

Voor Wilco staat ook de natuur centraal dus daar hebben we het uitgebreid over in het interview. Maar ook over het omgaan met digitale middelen en het belang om je kinderen risico’s te laten nemen. En om ze te leren dat het systeem niet het geluk van je leven bepaalt.

Hoe kun je je kind dat leren als je zelf vast zit in het systeem? Wilco en Heleen zitten dat duidelijk niet, een groot deel van onze maatschappij wel. Laat je inspireren door Wilco zijn motto: dromen, durven, delen, doen.

Pin It on Pinterest