<script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->var readingBar = document.getElementById("ds-reading-bar");<!-- [et_pb_line_break_holder] -->addEventListener("scroll", function (event) {<!-- [et_pb_line_break_holder] --> var total = document.body.scrollHeight - window.innerHeight;<!-- [et_pb_line_break_holder] --> console.log(total);<!-- [et_pb_line_break_holder] --> console.log(scrollY);<!-- [et_pb_line_break_holder] --> var percent = (window.scrollY / total) * 105;<!-- [et_pb_line_break_holder] --> if (percent > 4) readingBar.style.width = percent + "%";<!-- [et_pb_line_break_holder] --> if (percent == 100) readingBar.className = "finished";<!-- [et_pb_line_break_holder] --> else readingBar.className = "";<!-- [et_pb_line_break_holder] -->});<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script>
werk-privebalans basisschool

#36 Luisteren (en corrigeren) naar de signalen van disbalans met schooldirecteur Renate van Iersel

jun 20, 2020

In deze podcast

Renate van Iersel - van den Heuvel

clusterdirecteur

PCBO De Touwladder en De Bouwhof

3 kinderen (6, 4 en 2 jaar)

Je ontdekt

  • Waarom zij en haar man doordeweeks op dezelfde dag vrij zijn i.p.v. deze vrije dagen voor de opvang van de kinderen te spreiden.
  • Hoe een gebeurtenis van 14 jaar geleden (ruim voor de geboorte van haar kinderen) nu zorgt voor het behouden van de juiste balans.
  • Hoe Renate door het moederschap beter is in haar werk, terwijl ze dezelfde functie heeft.
  • Hoe duidelijk communiceren haar helpt om een goede balans te houden.

#36 Luisteren (en corrigeren) naar de signalen van disbalans met schooldirecteur Renate van Iersel

De vraag is niet of je lichaam je signalen geeft van disbalans, maar of je ernaar luistert? Luisteren klinkt heel logisch, maar het doen….

Als we dat allemaal deden, waren er niet zo veel burn-outs. Renate weet goed dat ze er pas voor een ander kan zijn als ze zelf in topvorm is. Daarom nam ze gelijk actie toen ze door de extra corona-werkdruk dubbel ging zien. In deze aflevering deelt ze hoe ze de balans herstelde. Nu, maar ook hoe in ‘gewone’ tijden. Want zo geeft ze aan:

‘Mijn werk mag er geen last van hebben dat ik kinderen heb en mijn kinderen mogen er geen last van hebben dat ik werk.’

En dan is een goede organisatie en een hoge energie van belang. Hoe zij dat regelt en wat jij daarvan kan leren, ontdek je in het inspirerende gesprek dat we hadden.

Veel luisterplezier!

hoe doen zij dat dan?-podcast

Pin It on Pinterest