Subscribe to Podcast

Subscribe on iTunes
Subscribe on Stitcher
Subscribe on Google Play
Subscribe on Spotify

Een fijne thuissituatie heeft invloed op jouw balans 

Vanuit mijn persoonlijke ervaringen, mijn kennis van persoonlijke ontwikkeling en mijn drive om mensen te helpen een gelukkiger leven te leiden heb ik twee boeken geschreven.

 

Opvoeden hadden we er maar een gebruiksaanwijzing bij gekregen

Opvoeden: hadden we er maar een gebruiksaanwijzing bijgekregen
Ieder kind is uniek. Gelukkig. Alhoewel: soms is het voor ouders best lastig. Want waarom werkt iets voor het ene kind wel en voor het andere niet?

Ouders zeggen wel eens gekscherend ‘Hadden we er maar een gebruiksaanwijzing bij gekregen, dan was het een stuk makkelijker geweest.’ Dit boek geeft je die gebruiksaanwijzing, zodat:

✔ je weet hoe je elk kind kunt motiveren om in actie te komen, zonder dat daar strijd voor nodig is

✔ je meer geduld hebt waardoor de sfeer in jouw gezin snel en gemakkelijk verbetert

✔ en je het zelfvertrouwen van jezelf en van je kind vergroot.

De gebruiksaanwijzing in dit boek is gebaseerd op de DISC-methodiek, een persoonlijkheidsanalyse die in het bedrijfsleven veelvuldig en succesvol wordt toegepast, maar waarvan de vertaling naar het gezinsleven vrijwel nooit wordt gemaakt. Terwijl het daar mogelijk nog veel effectiever is. Je begrijpt namelijk beter wat je kind bedoelt en wat het nodig heeft. Daarom is Opvoeden: Hadden we er maar een gebruiksaanwijzing bij gekregen dé gereedschapskist die elke ouder nodig heeft om op korte termijn de sfeer in huis te verbeteren en op lange termijn zijn of haar kind een stevig fundament mee te geven.

> Bevat veel praktisch toepasbare voorbeelden voor een direct positief effect.

> Inclusief tests om de communicatiestijl van zowel ouder als kind te bepalen. En een video voor je kind voor nog meer effect.

Boek voor ouders

Boek voor ouders – ontdek in 9 stappen hoe opvoeden makkelijker een relaxter kan. 
Veel ouders vinden opvoeden lastig en lopen dagelijks tegen opvoedproblemen aan, terwijl ze juist graag meer plezier uit hun gezin willen halen. Hoe zorg je ervoor dat je kind naar je luistert, zonder dat je je geduld verliest? Ben je te streng of juist te toegeeflijk? Hoe krijg je kinderen die zelfkennis en zelfvertrouwen hebben, het maximale uit zichzelf halen en opgewassen zijn tegen de uitdagingen van de huidige maatschappij?

Caroline en Donald ontdekten dat de essentie ligt in zelfbewustzijn. Als je je namelijk bewust bent van je eigen gedrag, herken je ook de uitwerking ervan op je kinderen. Om je daarbij te helpen ontwikkelden Caroline en Donald de COACH-methode. De 9 stappen van COACH helpen je het beste uit jezelf te halen en als jij het beste uit jezelf haalt, ben je het beste voorbeeld voro je kind. Wanneer jij dat als ouder helder hebt, gaat succesvol opvoeden vanzelf.

Dat elk kind zijn eigen gebruiksaanwijzing heeft, wist ik wel. Na het lezen van dit inspirerende boek begrijp ik hoe ik er beter mee om kan gaan. Dat maakt opvoeden een stuk makkelijker.

Kim-Lian van der Meij

actrice, presentatrice, auteur en moeder

Boek voor ouders is een prachtig, overzichtelijk en praktisch boek, dat ouders inspireert om het ideale voorbeeld te zijn voor hun kind. En aansluit bij mijn motto: dromen, durven, delen, doen. 

Wilco van Rooijen

bergbeklimmer, beroepsavonturier, auteur en vader

Dit “Boek voor ouders” zou eigenlijk elke ouders als cadeau van het consultatie bureau moeten krijgen. Het boek is fijn en makkelijk te lezen en in no nonsense taal geschreven. Het boek neemt je mee in 9 stappen mee naar relaxter opvoeden. Je gaat als ouder/mens kijken naar jezelf. Wat zijn je sterke kanten, je zwakke kanten, hoe communiceer jij fijn, welke type mens vind je lastiger etc. Hoe kun je je beste ik, uit jezelf halen. Zo verhelderend. En daarna toepassen op je kind, gezin. Geen zweverig gedoe, maar duidelijke taal en opdrachten.

Het lezen voelde voor mij als me-time, ik wilde er bijna niet in stoppen. Ook al is het advies om het boeken in stappen te lezen. Elke cent is het meer dan waard. 

via Bol.com

De auteur heeft 4 verschillende vogels bedacht (DISC methode omgezet naar vogels) om gedragsstijlen mee aan te geven en hoe je als mens hierop in kan spelen. Het werkt, ik gebruik het elke dag zowel in mijn gezin als in de klas.

via Bol.com

BESTEL DE BOEKEN

Beide boeken zijn zowel online als bij boekhandels verkrijgbaar. Bestel je je boek via hieronder? Dan ontvang je een gesigneerd exemplaar.

Opvoeden hadden we er maar een gebruiksaanwijzing bij gekregen

23,99 euro

Inclusief gratis tests en online video
Paperback, 200 pagina’s

Boek voor ouders

22,50 euro

Paperback, 256 pagina’s

Pin It on Pinterest