Me-time. Het is nogal een hot topic onder ouders. Niet zo gek natuurlijk, omdat als ouder de tijd voor jezelf behoorlijk onder druk staat. In menig relatie is de verdeling ervan een discussiepunt. Regelmatig horen we om ons heen: :Jij bent al veel weg geweest de laatste tijd, nu is het mijn beurt.’

WAT ZIJN DE VERSCHILLEN TUSSEN VADERS EN MOEDERS?

In Engeland hebben ze er onderzoek naar gedaan. Het onderzoek wees uit, dat vrouwen ‘maar’ 17 minuten per dag voor zichzelf hebben! Reden genoeg om te klagen toch (ja het is niet leuk om te zeggen, maar vaak is dat wel een beetje zo)?

Vind je dit al weinig? Schrik dan niet van de mannelijke resultaten: die moeten het doen met een schamele 8 minuten per dag!

NOG MEER SCHRIKBARENDE RESULTATEN:

 • 85% vond, dat ze mannen-tijd hard nodig hadden om hun batterij op te laden.
 • 47% dacht dat hun vrouw meer tijd aan zichzelf besteedde dan de man (bij 53% van de mannen is de overtuigingskracht van de vrouw dus erg groot!).
 • Veel van de ondervraagde mannen vertelden, dat ze regelmatig even wilden ontsnappen aan het drukke familieleven. Daarvoor zagen ze zich echter genoodzaakt om hun toevlucht te nemen tot het toilet of de badkamer. Bijna de helft van de mannen spendeerde daar meer tijd om even te kunnen genieten van welverdiende rust (in het onderzoek zeiden ze zelfs: in order to get a break from their partner!)
 • 20% van de mannen vond, dat ze te veel verantwoordelijkheid hadden en dachten gelukkiger te zijn als ze wat meer rust zouden hebben.
 • Meer dan 50% vond, dat ze het contact met hun vrienden verwaarloosden, en dat ze ‘bijna nooit’ of ‘amper’ de tijd kregen om eens een mannenavondje te plannen.

VOOR DE VROUWEN IS HET OOK NIET AL TE BEST:

 • 51% van de moeders had wel eens een week waarin ze geen minuut me-time hadden.
 • Twee derde van de vrouwen gaf aan de verdeling van het huishouden met hun partner niet eerlijk te vinden.
 • Meer dan de helft van de moeders had nooit tijd voor haar eigen hobby’s of interesses.
 • 55% zei dat het hoogtepunt van de week het moment was, dat ze hun favoriete serie of televisieprogramma ongestoord af konden kijken.
 • 7 van de 10 vrouwen gaf aan dat hun partner veel meer tijd voor zichzelf had dan zij.
 • Driekwart zei, dat ze in de spaarzame momenten voor zichzelf niet konden ontspannen als ze wisten dat er nog dingen gedaan moesten worden (en dat is natuurlijk altijd het geval)!
 • Niet zo gek dus dat 42% aangaf, dat ze hun me-time gebruikten om na te denken over wat ze nog moesten doen.

KORTOM DE KWANTITEIT IS HOGER BIJ VROUWEN MAAR HUN KWALITEIT LAGER.

WAAROM IS TIJD VOOR JEZELF NEMEN ZO BELANGRIJK?

Om je batterij weer op te laden, is het meest gegeven antwoord. Gelukkig zijn er nog veel meer redenen en voordelen, zoals:

 1. Het geeft je energie.
 2. Het is goed voor je gezondheid.
 3. Het maakt je creatiever.
 4. Je maakt jezelf gelukkig.
 5. Je wordt er efficiënter van.
 6. Je wordt er een leuker mens van.
 7. Je wordt een fantastische probleemoplosser.
 8. Je kan beter op je eigen intuïtie vertrouwen.

Pin It on Pinterest