<script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->var readingBar = document.getElementById("ds-reading-bar");<!-- [et_pb_line_break_holder] -->addEventListener("scroll", function (event) {<!-- [et_pb_line_break_holder] --> var total = document.body.scrollHeight - window.innerHeight;<!-- [et_pb_line_break_holder] --> console.log(total);<!-- [et_pb_line_break_holder] --> console.log(scrollY);<!-- [et_pb_line_break_holder] --> var percent = (window.scrollY / total) * 105;<!-- [et_pb_line_break_holder] --> if (percent > 4) readingBar.style.width = percent + "%";<!-- [et_pb_line_break_holder] --> if (percent == 100) readingBar.className = "finished";<!-- [et_pb_line_break_holder] --> else readingBar.className = "";<!-- [et_pb_line_break_holder] -->});<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script>

In deze podcast

Marieke van Wel-Stoffels

vml financieel en operationeel directeur Guidion - nu onderneemster en expatvrouw

www.kikienco.nl

4 kinderen

Je ontdekt

  • Welke geheimen ze toepast om met een baan op topniveau toch van haar 4 kinderen de activiteiten op school bij te wonen.
  • Hoe ze er voor zorgt, dat zij en haar man niet langs elkaar heen leven (een tip die veel scheidingen kan voorkomen en je ook kunt toepassen als je minder kinderen hebt dan Marieke).
  • Hoe ze het regelde om met 4 kinderen (waarvan 2 leerplichtige) 3 maanden op wereldreis te gaan.
  • Hoe ze als expatvrouw in korte tijd twee bedrijven opstartte.

#24 Van directeur naar expatvrouw – Marieke van Wel-Stoffels

Denk je eens in dat je in 5 jaar tijd 4 kinderen krijgt, je een man hebt die op topniveau werkzaam is, je zelf financieel én operationeel directeur bent van een snelgroeiende organisatie en je ook je huis nog van top tot teen verbouwt! Marieke van Wel-Stoffels draait haar hand er niet voor om? Of toch wel?

Marieke heeft in het kader van balans ook moeten leren wat voor haar het beste werkt. Maar ze leert snel en deelt graag haar geheimen.

In het begin dacht ik ‘Ik houd mijn leven zoals het is, daar komt alleen een kind bij.’ Maar dat kan gewoon niet. Je moet keuzes maken.

Marieke had na 5 jaar directeurschap bij Guidion net besloten dat ze toe was aan een nieuwe uitdaging, toen haar man een baan aangeboden kreeg in Vietnam. Ze besloten met het hele gezin de koffers te pakken en op avontuur te gaan. Opnieuw was balans een sleutelwoord. Ditmaal op een heel andere wijze. Hoe bleef ze invulling geven aan haar zakelijke ambities? Dat bleek in Vietnam lastiger dan verwacht. Wat niet betekende dat Marieke vervolgens enkel shopt en koffie drinkt met andere expatvrouwen. Nee, Marieke heeft enkele maanden later niet één maar zelfs twee bedrijven opgestart!

In dit inspirerende interview bespreken we een diversiteit van onderwerpen. Van rondreizen met leerplichtige kinderen springen we over naar het belang van werkgeluk van medewerkers (en hoe je daarmee je klanttevredenheid verhoogt). En van het spannend houden van je relatie tot aan het maximaliseren van je tijd. Kortom veel inspiratie!

NB Marieke vertelt in het interview over het perfecte cadeau voor opa’s en oma’s. Nieuwsgierig? Kijk eens op www.kikienco.nl

Pin It on Pinterest