<script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->var readingBar = document.getElementById("ds-reading-bar");<!-- [et_pb_line_break_holder] -->addEventListener("scroll", function (event) {<!-- [et_pb_line_break_holder] --> var total = document.body.scrollHeight - window.innerHeight;<!-- [et_pb_line_break_holder] --> console.log(total);<!-- [et_pb_line_break_holder] --> console.log(scrollY);<!-- [et_pb_line_break_holder] --> var percent = (window.scrollY / total) * 105;<!-- [et_pb_line_break_holder] --> if (percent > 4) readingBar.style.width = percent + "%";<!-- [et_pb_line_break_holder] --> if (percent == 100) readingBar.className = "finished";<!-- [et_pb_line_break_holder] --> else readingBar.className = "";<!-- [et_pb_line_break_holder] -->});<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script>

#29 De sleutel tot een leuker en makkelijker leven met sportpresentator Henry Schut

feb 20, 2020

In deze podcast

Henry Schut

Sportpresentator

NOS

3 kinderen (9, 7 en 5 jaar oud)

Je ontdekt

  • Met wie Henry wel een dagje zou willen ruilen.
  • Waarom juist door te sporten zijn gezinsleven meer op de voorgrond kwam te staan.
  • Dat het in het leven niet gaat om tijd, maar om prioriteit.
  • Hoe Henry in een burn-out belandde en hoe dat nu zorgt voor de juiste balans in zijn leven.

#29 De sleutel tot een leuker en makkelijker leven met sportpresentator Henry Schut

Dat Henry verslag uitbrengt van de grootste sporttoernooien (zoals de Olympische Spelen, EK/ WK) betekent niet dat hij zelf ook sport. Als je het indrukwekkende lichaam van Henry bekijkt op de cover van zijn boek ‘Topfit, ook als je denkt geen tijd te hebben’ kun je je amper indenken dat er tijden waren dat hij überhaupt niet sportte. En met drie kleine kinderen schoot het er ook regelmatig bij in. Totdat Henry tot belangrijke inzichten kwam en ontdekte dat sporten juist de sleutel was om zijn drukke leven vol te houden. Hij vertelt openhartig hoe zijn leven makkelijker en leuker werd én (hoe tegenstrijdig dat ook klinkt) hij door te sporten juist meer tijd met zijn gezin had.

Tevens hebben we het over de burn-out die hij vlak na de geboorte van zijn derde kind kreeg, hoe om te gaan met kritiek en waar werkelijk succes in zit:

“Je kan in alles heel succesvol zijn, maar het allerbelangrijkste is dat het thuis goed gaat met je gezin.”

Succesvol balanceren dus. Wat soms een hele uitdaging is als je zoals Henry onregelmatig werkt en wekenlang van huis bent. Benieuwd hoe hij en zijn vrouw dat doen? Luister dan nu dit inspirerende interview.

Veel luisterplezier!

 

Pin It on Pinterest