<script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->var readingBar = document.getElementById("ds-reading-bar");<!-- [et_pb_line_break_holder] -->addEventListener("scroll", function (event) {<!-- [et_pb_line_break_holder] --> var total = document.body.scrollHeight - window.innerHeight;<!-- [et_pb_line_break_holder] --> console.log(total);<!-- [et_pb_line_break_holder] --> console.log(scrollY);<!-- [et_pb_line_break_holder] --> var percent = (window.scrollY / total) * 105;<!-- [et_pb_line_break_holder] --> if (percent > 4) readingBar.style.width = percent + "%";<!-- [et_pb_line_break_holder] --> if (percent == 100) readingBar.className = "finished";<!-- [et_pb_line_break_holder] --> else readingBar.className = "";<!-- [et_pb_line_break_holder] -->});<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script>
wethouder Esmah Lahlah

#37 Van fulltime thuismoeder naar fulltime werkende moeder – met wethouder Esmah Lahlah

jul 21, 2020

In deze podcast

Esmah Lahlah

Wethouder

Gemeente Tilburg

2 kinderen

Je ontdekt

  • Hoe Esmah per maand monitort of haar balans nog goed is.
  • Hoe passie een valkuil wordt.
  • Welke concessies Esmah doet door haar intensieve werkende leven.
  • Hoe mensen uit haar privé- en werkomgeving haar helpen bij het behouden van balans.
  • Dat balans voor Esmah niet zit in het aantal uren. En waar dan wel in.

#37 Van fulltime thuismoeder naar fulltime werkende moeder – met wethouder Esmah Lahlah

Esmah Lahlah is nou echt iemand waarbij ik denk ‘Hoe doet ze dat?’. Bij de geboorte van haar eerste kind was ze aanvankelijk fulltime thuismoeder. Het duurde echter niet lang voordat haar carrièredrang begon te kriebelen. Al snel werkte ze fulltime en reed ze twee dagen per week vanuit Tilburg naar Groningen, om bij te dragen aan het tegengaan van kindermishandeling. Daarnaast liep ze fanatiek marathons en was ze moeder van Ilyes en Noor. Die wat haar betreft geen nadeel morgen ervaren van het feit dat ze werkt. Dat betekent dus heel wat geplan. Zeker nu haar agenda er als wethouder arbeidsparticipatie, bestaanszekerheid en mondiale bewustwording niet rustiger op geworden.

In het gesprek dat ik met haar had, vertelt ze hoe ze dat doet. En vertelt ze openhartig over de ups en downs die ze daarbij ervaart, want zo deelt ze:

‘Het lijkt misschien dat ik altijd een hele goede balans heb, maar ik heb ook mijn momenten waarop ik het gevoel dat ik overal tekort schiet’.

Juist Esmah haar openheid maakt dit interview wat mij betreft zo krachtig en inspirerend. Want ondanks de schatkist aan tools die beschikbaar is om een betere balans te hebben (zie o.a. het trainingsprogramma ‘Leren Balanceren’), zal het altijd uitdagend zijn. Als we daarover het gesprek met elkaar aangaan, komen we samen verder.

Heel veel luisterplezier!

Caroline Kwint-Schenk en Esmah Lahlah

Pin It on Pinterest